Laturaivo

Liikkeellä on uudenlainen kulkutauti: Laturaivo. Siihen ei ole vielä rokotusta, ja monet ovat joutuneet sen uhreiksi. Lukemani perusteella se muistuttaa aikaisemmin koirien keskuudessa levinnyttä vesikauhua, eli raivotautia. Sairastuneita ei silti eristetä.

Ehkä taudin syynä onkin eräänlainen eristyneisyys? Koirallekin metsä on melkein parasta maailmassa, ruoan jälkeen. Latukaudella, talvisessa metsässä pääsee lähelle luontaisia, alkukantaisia vaistojaan; voimat lisääntyvät, ja tuntee jaksavansa juosta hangessa vaikka miten kauan.

Yhteys omaan itseen ja luontoon on äkkiä auki. Superkoira suhahtaa metsän poikki pakahtumaisillaan kokemuksestaan. Samanlaista on varmasti hiihtäjälläkin.

Kun sitten tie on tukossa, putoaa suurenmoisen illuusion pilvestä ladun pinnalle. Alkuperäisestä ympäristöstään eristyksissä ollut kokee äkillistä epätoivoa, voimattomuutta, ja jopa raivoa.

Nykyisellä elämänmenolla ahtaassa kaupungissa monet saattavat saada vielä sauvasta ladun varrella. Toivon kaikille hienoa hiihtolomaa ja hyviä hetkiä luonnossa!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s