Historian opetuksia

Kiinnostuin historiasta, kun Grimbergin ”Kansojen historiasta” löytyi kokonainen sivu luiden kuvia. Päättelin että siinä saattaa  olla enemmänkin koiraa kiinnostavia asioita.

Sanotaan, että historiasta on paljon opittavaa nykypäivän tarpeisiin. Tästä ovat hyvänä, perinteisenä esimerkkinä Keski-Euroopan sotapäälliköiden retket Venäjälle. Jos niissä olisi otettu oppia edeltävistä kokemuksista, puhuttaisiin itärajan takana kenties nyt eri kieltä.

katapultti_1_005

Aamulla löytyi keittiöstä lämpimiä pasteijoita ja piirakoita, jotka olivat jäähtymässä ritilällä. Ritilän laita ulottui hieman lieden reunan ulkopuolelle. Mieleeni juohtui oitis sodankäynti antiikissa ja keskiajalla. Silloin käytettiin sotakoneena katapulttia. Muiustin lukeneeni, että sellaisella lennätettiin pilaantunutta ruokaa ja mätiä ruhoja vihollisen selustaan tautien levittämiseksi. Varmaan sillä saattoi singota kaikenlaista muutakin.

Tempaisin reippaasti alaspäin yläpuolellani olleesta ritilän laidasta. Lieden reuna toimi vipuna ja rasvaiset piirakat lensivät ritilän ylälaidasta vastapäisen kaapin oveen – jota myöten ne hitaasti ja juhlallisesti valuivat  alhaalla odottavan koiran kitaan juuri sopivasti jäähtyneinä

Kaappi sai kauniisti kiiltävän, herkullisen pinnan, jota voi myöhemmin käydä nuolemassa. Koirilla on historiasta paljon opittavaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s