Haukkuja. Koiran lyhyt oppimäärä.

Muiden haukkuminen auttaa harvoin ketään, vaikka haukkujien yhteisössä sillä saattaa olla terapeuttisia tehtäviä. Hankalia tapauksia siedetään ryhmässä paremmin, kun heidän toimiaan voidaan joukolla päivitellä selän takana.Koiran tehtävänä on haukkua kaikkia lähestyjiä, sillä alkukantaiset ihmiset olivat riidoissa keskenään, tai sitten vain nälkäisiä, minkä ymmärtää paremmin.

Tietoyhteiskunnassa elävän koiran on panostettava viestintätaitoihin, ja niihin kuuluu haukkuminen. Se on oiva menetelmä saada haluamansa, sillä nykyihmiset sietävät haukkumista yhä vähemmän. He ovat samalla entistä riippuvaisempia sanoilla välitetyistä viesteistä. Olen kehittänyt muutamia täsmähaukkuja nykykoiran tarpeisiin.

Hyvä yleishaukku on ”SAA-ko TÄÄL-lä MI-tään PAL-ve-lua?!”, yhdeksän haukun sarja, jossa painotus tulee aina ensimmäiselle tavulle. Se on sopivan mittainen herättääkseen huomiota, ja koiran lemmikit oppivat nopeasti sen tarkoituksen.

Heidän on hyvä oppia myös ”TÄÄLLÄ-ON-NYT-JOKIN-HÄTÄNÄ”-haukku, sillä koiralla on huomattavasti ihmistä parempi huomiokyky. Tätä voi käyttää monenlaisissa hämminkitilanteissa, vaikkapa kylpyammeen tulviessa, päivällisen palaessa, tai koiran jumiuttaessa tietokoneen.

Mikäli ovi on unohtunut kiinni, koira käyttää kahta napakkaa ja korkeaa haukkua: ”U-los!”. Jos on kiire, voi niihin lisätä pontta alkuvingahduksella: ”NYT u-los!”. Kun ateria on myöhässä, riittämätön, tai muuten epätyydyttävä, haukutaan ”Hovi-mesta-ri!!”, kaksi pitkää ja yksi lyhyt.

Kolmella peräkkäisellä, matalalla ja loivatavuisella haukulla voi ilmaista tarvetta saada huomiota: ”Minä tääl-lä”, tai ”Hel-lyyt-tä”. Mikäli koiran lemmikit ehdottelevat typeriä, heitä voi ojentaa kahdella terävällä ja yhdellä lyhyellä ja painokkaalla haukahduksella. Tämän voi kääntää suunilleen sanoilla ”HYP-PÄÄ ITSE!”.

Aina tehokas tapa saada päivän päätteeksi ulottumattomiin unohtunut herkkupala, tai muuten asiansa hoidettua, on opetella lemmikkiensä nukahtamisrytmi. Aina, kun he ovat vaipumaisillaan uneen, koira haukahtaa kerran, kuuluvalla, kimeällä ja haikealla äänellä, joka havahduttaa varmasti. Tahtonsa saa läpi alle puolen tunnin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s