Pientä pintaremonttia

103_0561Media pursuaa remonttiohjelmia. Mielestäni remontointi ja korjausrakentaminen ovat tärkeitä rakennuskannan monimuotoisuudelle ja kulttuurihistorian kunniaksi. Käytettyjen rakennusten hajukerrostumat ovat koiran kannalta monin verroin mielenkiintoisempia, kuin uusien, steriilien kerrosneliöiden. Maisematkin säilyvät kiinnostavampina.

Pienellä pintaremontilla voidaan parantaa ja säilyttää vanhaa, tai kuten mediaremonteissa, läästiä kotia uuden muodin mukaiseksi. Se muistuttaa ihmisten ehostusta tai meikkaamista, mutta remontoinnissa ei onneksi käytetä hajuvettä.

Meilläkin päätettiin parannella taloa, ja minä autoin. Ensinnä laatoitettiin 103_0595keittiön lattia: Leviteltiin laastia ja laattoja alle ja päälle. Tässä vaiheessa pistäydyin katsomassa, oliko jääkaappi tallella. Laatat vinksahtelivat tassujen alla ja laastia tarttui varpaisiin. Jouduin kylpyammeeseen, johon laskettiin vettä!

Poispäästyäni ryntäsin eteiseen ravistelemaan itseäni. Vastamaalattuihin seiniin saatiin pikanttia kuviointia. Näin koira voi luoda remontoitaviin sisätiloihin omintakeisen ilmeen.

Suunnittelin itse oman huoneeni. Seinät maalattiin, ja lattialle tulee punaista huopaa, jolla tassut eivät pääse liukumaan.  Oveen Pipsa maalasi minusta piirtämänsä kuvan. Siitä tuli upea taideteos, jossa aktiivinen kulttuurikoira koristaa kotia!

Yhteinen pieni pihanparannuksemme ei mennyt yhtä hyvin. Etupihalle kaivettiin syvennys, joka täytettiin kuohkealla mullalla ja kasveilla. Siihen oli mainiota kaivaa kuoppia! Lopuksi Mörö avasi ikkunan ja heitti komeuden päälle olohuoneesta irroittamansa lastulevyn. Toinen lemmikkini oli niin nyreissään, että olimme vähällä jäädä ilman illallista.

Nyt kuopat on täytetty, levy pilkottu ja kasvit pantu uudelleen paikoilleen. Pihalla on koiran iloksi uusi, vanhoista tiilistä tehty grilli.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s