Kunnon ruokavalio – ei Valio

Tässä Mörön makkarapaketti saa kyytiä!

Tässä Mörön makkarapaketti saa kyytiä!

Niin koiran, kuin sen lemmikkienkin on syytä syödä kunnolla. Se tarkoittaa riittävästi kunnollista ruokaa. Siitä huolimatta joka toisella on nykyään ruokavalio! Asiaa on syytä tarkastella koiran korvien välistä.

Lemmikkini tutki epätoivoissaan järjestettävän konferenssin ruokavaliotoivomuksia. Laktoositon, gluteeniton, vegaaninen, laktovegetaarinen, suolaton, mausteeton, mauton… Suurin osa ruokavalioista suosii teollista ruokatuotantoa. Sellaisten valmisteiden käyttö saattaa jopa altistaa koiralle allergisoitumiselle. Kerron, mikä on kunnon ruokaa, tai paremminkin, mikä ei.

Se on ihan helppoa. Älä osta paketissa mitään, paitsi maksalaatikkoa. Kaikki, missä lukee ”kevyt”, vähärasvainen”, ”vähälaktoosinen”, ”laktoositon”, ”hyla” tai muuta, mitä en osaa lukea, on valmiiksi ravisteltu tehtaalla hajalle. ”Valio” tarkoittaa teollisesti poistettua makua. Mitä pitempi tuoteseloste, sen huonompi valmiste. Parhaita ovat ruoat, joita ei tarvitse selitellä. Kaikki, mikä on pakastettu, on jäätynyt pilalle.

Sitten kauppaan. Mitä jää jäljelle? Hyvin vähän käsittelemättömiä ruokatavaroita. Monet koiratkin syövät paremmin, kuin ihmiset.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s