Vaarallisia koiria

Varokaa vaarallista koiraa!

Varokaa vaarallista koiraa!

Katsoimme kohutun dokumentin vaarallisista koirista. Minäkin olin mustalla listalla. Koirien pitoon halutaan uusia rajoituksia.

Kun sain ihmislemmikkini, toisella oli runsaasti kokemusta koirista, toista oli vain purrut koira. Kumpikaan ei aluksi ymmärtänyt minua. Uusilla koiranpitosäännöillä emme ehkä koskaan olisi tavanneet! Lemmikkien kasvattaminen ja koulutus on yksilöllistä ja vaatii pitkäjänteisyyttä.

Nuori dobermanni on ihan täynnä energiaa, ihmislemmikistä on harvoin niin paljoon juoksemiseen. Ikäväkseni jouduin kertaalleen tuhoamaan Mörön irtraimiston. Sen jälkeen en ole rikkonutkaan mitään. Mutta Mörö-paran vapaa-aika meni koiran ulkoiluttamiseen.

Koiranelämäni muuttui aina vain mielenkiintoisemmaksi. Sain olla vapaana omalla pihalla ja juosta mielin määrin jokirannassa. Ihmistuntemukseni karttui. Päivät olivat täynnä älyllisiä haasteita. Psykologinen silmäni kehittyi tarkaksi. Opin monipuolisia vaikuttamisen keinoja ja tarpeellisia taitoja, kuten lukemaan, avaamaan jääkaapin ja kulkemaan kaupunkiliikenteessä ilman hihnaa.

Ennen kaikkea osaan lukea lemmikkejäni kuin avointa kirjaa. Haistan heidän mielialansa ja tuntemuksensa, ja osaan toimia jo ennen, kuin he itse ajattelevat. Dobermann on nopeaälyinen koira. Osaan totella heitä aina, kun se on tarpeellista. Lemmikkini kutsuvat sitä valikoivaksi kuuloksi. Minusta se on järkeä. Onhan minun huolehdittava heistä!

Kotonamme kaikki saavat toteuttaa itseään, kunhan koira tulee aina ensimmäisenä.

Olemme olleet loistava, toimiva tiimi 14 vuotta. Lemmikkini ovat koiranpitäjinä kärsivällisyyteni ja järjestelmällisyyteni tulosta. En luopuisi heistä mistään hinnasta! Ruoka-aikoja voisi olla useammin. Mutta yhteen koiranelämään mahtuu uskomattoman paljon rakkautta!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s