Mittoja merkillisempi mies

Ennen, kuin muutimme Valtakuntaan, kävimme lemmikkieni kanssa katsomassa taloa. Silloin tapasimme Harryn. Hän näytti koirasta valtavalta! Ainakin Mörön kokoiselta! Olin silloin vielä nuori, villi ja vilkas. Nuuskin Harrya hieman tarkemmin. En ollut koskaan haistanut mitään niin merkillistä! Päätin totisesti käyttäytyä.

Olimme monta tuntia katsomassa taloa. Sen jälkeen Mörö kysyi Evalta ja minulta, mitä arvelimme. Pyörin ympyrää. Eva pyöritteli päätään. ”No, kaiken muun lisäksi… onpa siinä merkillisellä tavalla merkittävä mies!”. Samalla viikolla muutimme koiran uuteen kotiin kaupungin komeimmalle paikalle, joen rantaan.

Viereiselle tontille Harry oli rakentanut itselleen kodin vanhaan teollisuusrakennukseen. Se oli kuin talo piilotettuna toisen talon sisään. Harryssa monet asiat olivat sellaisia: Pintaa syvemmältä kuoriutui esiin taas jotakin muuta. Harryn valokuvissa kiiltävän pinnan alta paljastui monta näkökulmaa. Hieman syrjästä voi nähdä kaikesta enemmän.

Koiralle hänen kotinsa oli kosmopoliittinen kokemus. Siellä tuoksui aasialaiselta ruoalta, nuotiolla paistetulta suomalaiselta makkaralta, kalifornialaiselta viiniltä, antiikkisilta nuottikirjoilta, ruudilta, vanhalta kinofilmiltä ja eurooppalaisilta tuontiautoilta. Talosta oli maailmalle huippuluokan tietoliikenneyhteydet. Puhuttiin useita kieliä. Harry soitti öisin pianoa. Eteisen yläkaapissa oli hatturasiaan pakattuna aito, silkkinen silinterihattu. Olimme saaneet todellisen, merkillisen ystävän.

Rakastimme hänen säteilevää ja kansainvälistä perhettään: Annia, Kimiä ja pientä prinsessa Biancaa. Onneksi olin jo hieman vanhempi, kun hän oppi vetämään koiraa hännästä. Vuosien mittaan löysimme kaikki yhteisen aallonpituuden, johon mahtui koira hännänpäästä aina henkiseen olemukseensa asti.

Harrysta on nyt tullut henkiolento. Opimme häneltä, miten suoraselkäinen periaatteellinen sitoutuminen voi tehdä merkillisestä elämästä merkittävän. Että voi ymmärtää asioita syvästi, vaikka ei eläisi mittojen mukaan. Ja että koirastakin voi sopivassa seurassa kasvaa melkoinen kosmopoiliitti.

Kuva

 

Kuva Valtakunnasta. Harry Erlandzia kaivaten ja kunnioittaen, Essi perheineen, ja koko entisen Valtakunnan väki.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Mittoja merkillisempi mies

 1. Kiitos kauniista muistokirjoituksesta Harrysta! Hän oli rakas veljeni ja vaikka
  tiedän että hänellä on nyt hyvä olla niin ikävöin häntä joka päivä.
  Harrylla ei ollut omien sanojensa mukaan monia ystäviä mutta ne muutamat
  olivat hänelle tärkeitä.
  Essin kertomana luin liikuttavan tarinan ystävyydestä.
  Kiitos teille Harryn puolesta!
  Kaija Wahlroos isosisko

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s