Karvoihin katsomista

Onnellisen ja hyvinvoivan koiran turkki on sileä ja kiiltävä. Yksittäiset karvat ikäänkuin katoavat, ja päällä on yhtenäinen, hyvinistuva, aerodynaaminen puku himmeästä, välkehtivästä materiaalista. Turkki pitää puhtaana itse itsensä. Sen sisälle jää riittävästi ilmaa, jotta se lämmittää tehokkaasti. Tällaisessa asussa koiran on helppo heittäytyä ohikulkevaan maailmankaikkeuden energiavirtaan, seurata sitä ja löytää ajan kadottava virtaustila itsestään.

Jos on vihainen, selkäkarvat nousevat pystyyn kuin veneen köli. Niistä tulee kovia ja karkeita. Koiran on helppo hyökätä ja edetä määrätietoisesti. Samalla katoavat elämän vivahteet, ja on helppo eksyä energiavirrasta.

Masentuneena koira myös tuntuu siltä. Turkki muuttuu kuivaksi ja karheaksi. Siihen ei jää ilmakerroksia, ja koiraa paleltaa. Turkki alkaa kerätä pölyä ja likaa. Sen ilmanvastus kasvaa, eikä virtaviivaisuudesta ole enää tietoakaan. Koiran meno energiavirrassa alkaa takkuilla. Ruoka-aikaan on aina pitkä aika.

Koiraa on karvoihin katsomista. Aerodynaamista pukua voi hoitaa huomiolla ja silityksellä, vuorovaikutuksella ja virikkeillä. Hyvässä flow-tilassa voi sitten juosta tuntikausia metsässä, ihan täysillä.

Kuva 

Koiran menoa energiavirrassa, kuva Kiikalan metsästä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s