Pahasta hyväksi ja päinvastoin

Jouluna pohdimme hyvää ja pahaa. Vastakohdat kohtaavat, kun koetamme saada kesän talven keskelle. Joulu on vuoden pimeintä aikaa. Silti se on suurempi valon juhla, kuin juhannus.

Petymme pahaan, vaikka tuskin tunnistamme sitä. Se tuntuu samalta, kuin huono, tai väärä. Kun asiat ovat oikein hyvin, kannattaa nuuskia kunnolla. Iso paha voi olla kulman takana. Kun se tulee esiin, kannattaa olla muina koirina, ja toimia huomaamatta. Kulmillakin on nurjat puolensa,  koirat pissivät usein juuri nurkkiin varoitukseksi. Pahan voi koettaa kääntää hyväksi.

Jouluna oli hirveä keli. Mutta pääsin mukaan lumettomaan metsään hakemaan itselleni joulukuusen! Viereinen pelto on ankea lumettomana. Mutta kaikki jäljet tuoksuivat kosteassa maassa voimakkaasti!  Ennen joulua autoin kaksi päivää ruoan laitossa saamatta siitä yhtä murua! Mutta tarkemmin ajatellen, pääni oli häntään asti täynnä hyviä tuoksuja, eikä tullut lainkaan pahaa oloa.

Joillakin saattaa joulutunnelma kääntyä ikäväksi tai eripuraksi. Koska koirilla on luonnolliset tarpeensa, sellaisen voi helposti katkaista. Onneksi sellaista ei ole ollut omalla kohdallani. Joulun hyvä tahto on omaa tahtoamme.

Joululahjaksi sain parin tunnin yhtämittaisen hieronnan ja rapsutuksen. Vaikka aistit heikkenevät vanhemmiten, kosketuksessa aistii ihmislemmikistään parhaiten tämän tunteet ja mielialan. Stressitason, työkiireet, veronpalautuksen ja pohjaan palaneen ruoan. Vanhaa koiraa usein kolottaa, mutta pitkä hieronta parantaa lihakset. Koiraa silittäessä pahat ajatukset virtaavat muualle. Paha alkaa muuttua hyväksi.

Sitten lepäämme yhdessä. Meissä on uutta voimaa.

Sitten lepäämme yhdessä.

Sitten lepäämme yhdessä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s