Koirien vapautusliike

Perjantaina juhlimme itsenäisyyttä. Itsenäisyyttä voi olla koirillakin. Sulo ja Ratsia olivat kylässä. Saimme puruluita ja nahkapuolen lohesta. Ikkunoilla paloi kynttilöitä ja oli mukavaa yhdessä.

Samana päivänä Nelson Mandela kuoli. Hän johti mustien vapautusliikettä. Monia koiriakin kutsutaan Mustiksi. Mandelan aikana hänen maassaan mustia kutsuttiin koiriksi. Mandela erotettiin perheestään pitkäksi ajaksi. Vapautusliike sai aikaiseksi, että nyt kaikki siellä voivat elää yhdessä.

Edellisviikonloppuna Sulo otti vapauden hotkaista pöydältä ison kimpaleen härän filettä. Onneksi Mörö oli jo syönyt. Sulo olisi joutunut remmiin yksin pihalle. Nuorempana kävin itsekin omin päin jääkaapilla. Useimmat vapaudet perustuivat nopeisiin liikkeisiin. Mutta en sentään hypännyt pöydälle, vaikka itsenäinen olenkin.

Koirien vapautusliike vastustaa tietysti remmiä, mutta vapaana pitää osata liikkua nätisti. Nyt vanhana  olen vähemmän liikkeessä. Suurinta vapautta on, kun koko koiran perhe on kotona, voimme olla kaikki yhdessä, ja minun on vahdittava vain nimeksi. Koko elämä on liikettä, mutta nyt saan todella nauttia vapaudesta.

IMG_0899

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s