ELÄMÄN TARKOITUS

Aina ei ole helppoa ymmärtää muiden motiiveja. Aikojen alusta asti lajit ovat tähdänneet yhteen päämäärään: Selviytymiseen. Tällä voin perustella myös omia mieltymyksiäni, no, esimeriksi ruokaan. Toisinaan teen paljon töitä hankkiakseni sitä lisää.

Hyvinvointiyhteiskunta on ensimmäistä kertaa katkaissut selkeän käsityksen siitä, että jokaisen on tehtävä jotakin  pysyäkseen hengissä. Kaikki eivät tiedä edes, että syöminen on elinehto. Ruokaan liitetään mitä monenkirjavimpia tapoja ja merkityksiä. Kun koira sitten onnistuu ihan suoralla toiminnalla hotkaisemaan makkaran keittiöstä, nousee tavaton meteli. Ollaan jo vieraannuttu elämän tarkoituksesta.

Sosiaalisessa kanssakäymisessä kaikki kähmästelevät itselleen jotakin, eivätkä itsekään tiedä, mitä. Eivät ainakaan makkaroita. Monasti kuitenkin muiden kustannuksella, tai ainakin näiden selän takana. Sellainen ei voisi koiraa vähempää kiinnostaa.

Perin juurin ei liene juuri muuta kähmästeltävää, kuin se, mikä pitää meidät hengissä: Elämän energia. Castaneda neuvoo käyttämään kuolemaa neuvonantajana asioiden arvottamiseksi. Se tarkoittaa, että kaikki tulisi punnita sen mukaan, mitä arvoa sillä olisi, jos elämämme päättyisi nyt. Siinä valossa useimmat arkipäiväisen kähmästelyn kohteet kalpenevat olemattomiksi. Ruoka, vesi ja ulkoilu ovat välttämättömiä elämän energian ylläpitämiseksi, joten niiden suhteen ei vaivannäkö kuitenkaan ole pahitteeksi.

Näen valon

Näen valon

Energian kähmiminen toisilta taas perustuu turhaan riittämättömyyden tunteeseen. Pelko ja syyllisyys saavat aikaan  haukkumista ja hyökkäävää käytöstä. Kaikilla on kuitenkin oma energiakenttänsä, ikäänkuin koiran kokoinen puhallettava panta, joka kannattelee ja suojaa meitä.

Suurin osa fyysisen maailman tarvitsemasta energiasta on sähköä. Sitä syntyy, kun hangataan lasisauvalla kissaa – ainakin kissan nahkaa. Uskoisin koirankin käyvän tähän tarkoitukseen. Kun tiedostamme energiakenttämme, voimme sen turvin lähestyä huoleti muita. Kun kentät sitten hankautuvat toisiinsa, ne synnyttävät sähköä! Lisää energiaa ja viimeinkin todellista vuorovaikutusta!

Nykyisin koirien tehtävät painottuvat, rodusta riippumatta, ihmisten energiakenttien tukemiseen ja vahvistamiseen. On seurakoiria, terapiakoiria ja sairaalakoiria. Kuten aikaisemminkin koirien historiassa, niiden tehtävä on auttaa ihmistä siinä, mitä tämän on tehtävä selviytyäkseen. Uusia energialähteitä etsitään kuumeisesti.

Suhteessa koiraansa ihminen saattaa oivaltaa, että keskellä maailmankaikkeutta on lähde, josta elämän energia, rakkaus ja voima virtaavat, ja että niitä on kaikille yllin kyllin. Sitä riittää annettavaksi toisille mielin määrin ja se on yhtä ilmaista, kuin rapsutus! Se antaa merkitystä ja voimaa kaikille teoillemme. Tätä energiaa on tarpeeksi koko elämän ajaksi. Se kannattaa silloinkin, kun loikka tuntemattomaan viimein tulee.

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”ELÄMÄN TARKOITUS

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s