Lentävä matto

Minun huoneessani on lentävä matto. Makailen sillä usein torkkumassa tai mietiskelemässä – tai sitten tarkkailen, mitä muut tekevät keittiössä. Matto on jo vanha, mutta vieläkin paksu ja pehmeä. Se on tullut meille Afganistanista. Siellä on usein sota. Matto on varmaankin tehty jo ennen sitä. Se lentää hyvin lempeästi.

Kuva

Kuvassa makaan Matin lentävällä matolla. Hänellä on sellainen eteisessä, joten luulisin hänen käyvän sillä lenkillä silloin tällöin. Hänen mattonsa on Pakistanista ja vaikuttaa oikullisemmalta, kuin omani.

Opin käyttämään mattoani sattumalta, kun etsin siankorvan muruja sen hapsuista. Sivelin niitä kuonollani. Matto nousi ilmaan ainakin sentin! Se ei tiennyt, minne lentää. Mutta kun matolla ottaa torkut, se poimii osoitteen unesta.

Olen käynyt matolla vaikka missä nähdessäni koiranunta: Laajoilla vihreillä niityillä, jäniksentäyteisissä metsissä ja kanervantuoksuisella luodolla, jolla kohoaa valoa loistava majakka.

Jos koetan haukkua unissani, ihmiset luulevat minun näkevän painajaisia. Joskus minut herätetään kesken unieni. Silloin matto tulla tömähtää äkisti lattialle. Onneksi koira nukkuu aina kevyesti.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s