Mistä koirat tulevat

Nyt tiedän, mistä koirat tulevat. Eva kertoi siitä iltasadussa, kun pani minut nukkumaan. Olen ajatellut sitä unen läpi koko yön ja se on suunnilleen näin:

Koirat kehittyivät miljoonien vuopsien saatossa terävistä, mustista kivistä, joita aallot liikuttivat toisiaan vasten. Siksi koirat ovat vieläkin paljon liikkeessä. Siitä olen varmaankin saanut myös mustan värin turkkiini ja pitkän, terävän kuononi.. Aikaisemmin koiria kutsuttiin mustiksi – niin kuin nykyään kutsutaan neekereitä. Aaltoja sai aikaan tuuli, joka vinkui ja ulvoi kallion onkaloissa. Siitä koirat oppivat ensimmäiset äännähtelynsä.

Aluksi koirat olivat aivan yksin. Niiden turkki oli tehty kuusen havuista. Päivisin ne juoksivat metsässä etsimässä koiranruokaa ja saivat usein mennä nälkäisinä nukkumaan. Yöllä ne ulvoivat kuuta kallionkielekkeellä. Koska koirilla ei ollut kavereita, ne oppivat pelottamaan pois haukkumalla kaikki tuntemattomat.

Eräänä iltana koira oli hyvin nälissään, eikä saanut unta. Se näki valoa loistavan jostakin metsän keskeltä! Oli kovin yksinäistä. Sitten alkoi sataa. Koiraa melkein itketti. Se alkoi hiipiä kohti loimottavaa valoa. Alkoi tuntua ruoan tuoksua.

Keskellä metsää paloi tuli. Sen ympärillä istui olentoja havuista kyhätyssä katoksessa.suojassa sateelta. He olivat vain pukeutuneet koiriksi, vaikka heillä näkyikin olevan yllään vähän turkkia. Koira päätteli heidän olevan avaruusolioita ja otti pari askelta lähemmäksi. Ujostutti. Piti mennä aivan lähelle, ennen kuin he näkivät koiran katselevan heitä suurilla mustilla silmillään. ”Koi-ra! Koir-a!”, he sanoivat. Muinaiskielellä se tarkoitti ”Onko tuo jumalan lähettämä auringonsäde, joka tulee luoksemme Kointähdestä?”. He puhuivat siis melkein yhtä hankalia, kuin ihmiset yleensä. Mutta näin koira sai nimensä.

Ihmiset antoivat koiralle vastagrillattua lihaa ja nakkeja. Kun koiraa vuosien mittaan silitettiin, se tuli kesymmäksi ja sai sileän, mustan karvan, joka kiilsi aina vain enemmän. Tyytyväisen koiran turkki aivan loistiKuva

Hyvin silitetty koira auringossa

auringossa, ja koirat oppivat auttamaan ihmisiä metsästyksessä hämäämällä saalista turkkinsa häikäisyllä. Siksi ihmiset silittävät paljon koiria. Heistä tuli hyviä ystäviä. Eikä koiran vieläkään tarvitse olla yksin ja koiranruokaa on jääkaapissa.

Sen pituinen se. Se oli merkillinen tarina ja panin siihen melkein kaikki kertomukset, joita tiesin. Mutta niinpä se selittää paljon koirista ja siitä, miksi ne ovat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s