Naurava koira kaivelee lohikäärmettä

Kävimme tutustumassa Euran esihistorian opastuskeskukseen, Nauravaan lohikäärmeeseen. Ensin maleksin hieman pitkästyneenä vitriinien välissä. Vähitellen opastus teki tehtävänsä, ummehtunut ja museomainen tuoksu jäi taka-alalle oivalluksen tieltä! Näin koko tähänastisen urakehitykseni aivan uudessa valossa!

Koko ikäni olen tehnyt arvokasta arkeologista työtä.

Esihistorian opastuskeskuksen kyltti. Opastuskeskuksen kyltissä on kuvattuna arkeologidobermannien varhainen esi-isä, jolla oli vielä suuret sapeli- ja mammuttihampaat kaivamisen helpottamiseksi.

Kaivaminen on koiralle tärkeää ja intohimoista puuhaa, joka vaatii täyttä keskittymistä. Paikka valitaan hajun, löydön tai vihjeen perusteella. Aluksi kaivetaan muutamia koekuoppia löydösten varmistamiseksi ja maaperän tutkimiseksi.

Ihmisarkeologi koekuoppaa kaivamassa

Oheisessa kuvassa oikea arkeologi kaivaa koekuoppaa arkeologisella kaivausalueella. Juuri noin minäkin menettelen. Katson, mitä löytyy eri kerrostumista. Tarvittaessa suurennan ja syvennän kuoppaa, tai kaivan lisää pienempiä varsinaisen kohteeni ympärille.
Työni on keskittynyt Aurajoen rannoille ja Vähäjoen suistoon. Nämä ovat Suomen vanhimpia asuttuja alueita ja siksi erinomaista seutua arkeologille.

Tässä aloitan juuri kaivamista tunnetussa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä.

Turussa on pitkät perinteet kuoppien kaivamisessa. Tässä kuvassa olen juuri itse aloittamassa koekuopitusta Turun Tuomiokirkkoipuistossa, kohdassa, jossa kaivaukset jatkuivat laajamittaisina ja tuloksekkaina koko kesän.

Aloittamani kuoppa hieman myöhemmin.

Viimeisessä kuvassa on aloittamani kuoppa hieman myöhemmin. En aivan itse kaivanut sitä näin suureksi. Arkeologisiin kaivauksiin osallistui myös joukko ammattiarkeologeja, vapaaehtoisia työntekijöitä ja amatööriarkeologeja. Luita ei ikävä kyllä savesta juuri löytynyt. Eikä lohikäärmettäkään.
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s