Menninkäinen

Illalla minun piti olla yksin kotona. Se ei olisi hullumpaa, jos en koko ajan olisi huolissani siitä, missä ihmiseni ovat ja miten he mahtavat pärjätä ilman minua. Kun kuulin Evan sanovan, että hän oli omin päin lähdössä kokoukseen, siirryin lähemmäs ulko-ovea. Hain takinikin valmiiksi.

Eva koetti selittää minulle kokouksen sisältöä. Päätin silti olla valmiina. Eva aloi huolestua. Varmaan hän ajatteli, että minulla olisi hyvä olla muuta ajateltavaa. Olin juuri torkahtanut, kun ovi kävi. Eva oli poissa. Ja sitten! Näin sohvassani suuren menninkäisen!

Menninkäinen  oli  karvainen kuten metsämenninkäisetkin, mutta oli pukeutunut vihreään. Päässä kasvoi sammalta, sitä pursuili tupsakkeina pipon alta. Otsa oli matala ja suurilla kurtuilla. Se sihisi ja puhisi, ja puhui hajanaisesti ja änkyttämällä. Sellainenkin on tavallista menninkäisillä. Ne toistelevat  selviä asioita ja ihmettelevät niitä itsekseen höpisten.

Tämä menninkäinen haisi kemikaaleiltan ja farmakologialta kuin pieni laboratorio, tai keskikokoinen apteekki. Inhoan lääkkeitä. Onneksi ei ole juuri tarvinnut syödä niitä. Pillereistäkö menninkäinen höpöttikin? Vihreät housut pysyivät nipin napin jalassa ja pipo tutisi. Pakotin itseni nuuskimaan tarkemmin.

Syvällä synteettisen sammalkerroksen alla haistoin aitoa aivotoimintaa. Se pyrki pintaan puuskuttaen, kuin uimari sukelluksista. Rehtiä sydämellisyyttä. ,haparoivaa inhimillisyyttä. Hersyvää ja hirtehistä huumoria. Vastustamatonta hymyilyä. Loputtomasti luovan lahjakuuden lonkeroita, innostusta ja itseilmaisun iloa. Älyä ja välähdyksiä.

Menninkäinen sentään! Mättään sisällä, kaikkein syvimmällä tuoksui Turo! Hän oli tullut meille hoitoon, ettei minun tarvitsisi olla yksin kotona. Joskus voi olla paljon iloa hoidostakin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s