Eräs koira ehdolla eduskuntaan

Olen hieman tullut tuntemaan eduskuntaa. Eduskuntaa on esimerkiksi usein silloin, kun televisio jää päälle, mutta ketään ei ole missään. Ruudussa näkyy melkein pelkkää harmaata. Eduskunnassa haukutaan vuoronperään. Haukuntaa on monenlaista: kipakkaa räksytystä, matalaa ja ontosti kumisevaa haukkua, ja löytyy oikein pitkäveteistäkin, kuin joku haukkuisi ihan vain  aikansa kuluksi, kun on vaikkapa  jäänyt yksin kotiin.

Välillä annetaan käskyjä hyvin tylyllä äänellä. En ymmärrä kaikkea. Välillä käsketään haukkua, välillä istua. Joskus annetaan tassuakin. Ne kaikki osaan ihan helposti. Aika monet istuvat ja leikkivär kuollutta yhtä aikaa. Se on jo paljon vaikeampaa. Niitä, jotka eivät osaa, kopsautetaan nuijalla päähän. Siltä ainakin kuulostaa.

Haukkua saa miten sattuu. Mutta eduskunnassa on paljon hyvääkin. Ruoka-aika on milloin vain. Monet ovat syömässä koko päivän! Siitä tuli mieleeni, että minäkin voisin pyrkiä eduskuntaan.

Haukkuisin siellä reippaasti. Mutta vain, kun on asiaa. Silloin olisi oikein paljon aikaa olla syömässä! Voisin kieriä, mutta tassua en kyllä antaisi. Olisin sellaiseen aivan liian kylläisenä!

Olen miettinyt vaalilauseeni valmiiksi. Ilokseni olen huomannut laajan äänestäjäjoukon yhtyvän mielipiteeseeni. Se on lyhyt, iskevä, ja ihan tosi: ”Essi on parasta elämässä!”

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s