Ekokoiruuksia

Aina vain saan liian vähän ruokaa. Koiranruokaa kaksi kertaa päivässä ja joskus uuden luun.  Harvoin koirankarkkeja – oikeastaan vain iltapäivisin. Enkä saisi muka syödä lainkaan herkkuja, kuten hotkia nakkeja ja tonnikalaa.

Onneksi päivässä on hetkiä, jolloin kaikki keskittyvät omiin tekemisiinsä. Silloin käyn keittiössä ja tarkastan ensin lattian ja kaappien alustat. Se on erinomainen ekologinen apu siivouksessa: Tuhoan roskat, ja parhaista paikoista nuolen lattian puhtaaksi ilman kemiallisia pesuaineita!

Sitten tarkistan, onko jätteet lajiteltu asianmukaisesti. Avaan roskiksen, ja levitän sen sisällön lattialle. Jos saan työskennellä rauhassa, lajittelen kaiken huolellisesti. Poisheitetyn ruoan hotkiminen vähentää jätteiden määrää. Hyvänhajuiset säilykepurkit kannan piiloon ruokahuoneen pöydän alle tarkempaa tarkastelua ja puhdistusta varten. Lopuksi puren ne lyttyyn ja täyteen reikiä. Siten ne vievät vähemmän tilaa ja ruostuvat maassa nopeammin.

Nämä ovat  oikeita ekotekoja. Keittiöön jää tosin yhtä ja toista lattialle – mutta ei kuitenkaan mitään kiinnostavaa. Koiran on vaikeampi saada tavaroita pussiin, kuin sieltä pois. Muutkin saavat mielestäni tehdä osansa! Tämä on yhteinen planeettamme.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s